Saturday, May 16, 2009

Rumateku Anep...



saya ade rumate yang baik bernama Muhammad Haniff. Dia akan berintern di Johor kurang dari sebulan lagi. Semoga dia berada dalam keadaan sihat dan gembira selalu di sana. Saya harap dapat intern dengan dia tetapi sampai sekarang tak dapat lagi. Rum8 saya berkata
" jangan riso rezeki tu insyaAllah ada, cuma Allah nak uji enta lebih dari orang lain,
nak suh dekatkan diri dengan Allah lebih dari orang lain,
bukan sume orang leh dapat nikmat nie"

Kate-kate rumate yang baik..huhu =)
----------------------------------------------------------------------------------
[tulisan di atas adalah hasil cerebohan yg dilakukan oleh rumate ana ketika ana keluar sebentar membelikan air]...baik sungguh rumateku ini utk tolong mengepost...

lantas ana ingin menceritakan sedikit perihal rumate ana ni,

1. Muhammad Haniff Bin Humam. Nama panggilan Haniff, Anep kat umah, mak abah panggil adik sbb anak bongsu
2. Mak abah asal Selangor, dan ana pon berasal dari Selangor. Current address: No 784 Jln 1B/1, Bandar Baru Sg Buloh, 47000 Sg Buloh, Selangor
3. dulu kini dan selamanya ...
4. 26 Mei 1988, lahir di Hosp Universiti KL
5. SBP Integrasi Gombak adalah sekolah lama.
6. Apa yang perlu tahu ttg diri ana,
-berkebolehan kecek klate,ganu,kedah dan selangor.kdg2 ckp pon dah terabur2. sbb anak usrah banyak pantai timur dan kedah

-suka sgt dgr lagu nasyid: current song yang diminati lagu lama inteam Keredhaanmu

-anak ke 4 dari 4...

-rumate kepada en pdotz

-abang akan berkahwin pada 21 Jun 09..semua dijemput hadir....

erk...sume ni ana copy dari hasil taaruf kami semua....haha....



sedikit tambahan dri ana:

1- anep akan menjadi pelik sekiranye tansion....jd berjaga2...

2- mmg hardworking...semangat tinggi[ni puji ni anep]...

3- x kisah bab2 duit walaupun ade masalah...[terharu sbb dpt chicken chop..isk2]

jazakallah...[ana memang dpt permisi dri anep ni...btul...x tipu]

5 comments:

insan said...

wawa..sape kah yg bagi permisi..
tape2 rumate punye pasal..
ada ubi ade batas, ade hari ibnuinsan akan balas..
=)

smoga kita Istiqamah rumate!

Provillager said...

semoga berbahagia selalu dengan rumet enta... =)

civilizedee said...

aper2 da....
aish...
tgk jime..asyik update jew...
rajin2

Anonymous said...

Dulu kini dan selamanya?

Apekah maksudnya itu?

Anonymous said...

Hmm..apa yang ana dapat belajar dr coretan ne ialah don't judge people by the outside appearance~haniff fc ana time mas dulu-->dept discipline(huhu)