Tuesday, August 05, 2008

Minggu kedua Yakni Second week

Assalamualaikum....

ana ingat nak update blog setiap hari ahad, yakni setiap hujung minggu...but ade hal2 yg x dpt dielakkan...mungkin disebabkan minggu lps adalah minggu yg dipenuhi event2 RM sendri juga termasuk event2 lagha....[sym*****fe**]....mungkin de kesilapan ayat disitu yg mne ade yg terase kot....klu nak tau tentang penjelasan ni, bleh rujuk pd abg hakim nye speech ye...disiarkan secara x berbayar oleh ana di blog ni....

cerite skit utk minggu ni, antara perkara yg berlaku adalah, yg terdahulunye adalah Majlis Tilawah Al-Quran peringkat PETRONAS kali ke-9.....[name penuh ni].....alhamdulillah, skali ngan event ni adalah MMK[minggu mesra kampus]...pihak MTME RM sendri terpaksa menggunakan teknik 'kage bunshi no jutsu'[pengaruh naruto dahulu kala], utk terlibat dlm kedua2 event ni....utk tilawah, alhamdulillah, pihak RM sendri diberikan tugasan utk jd urusetia dan membuka gerai jualan...ana pun secara x langsung dpt menjadi jurujual...ape yg ana nak kongsi disini, mse tilawah dikala malamnya, dijemput plaja skola agama azlan syah[sori name x betul, sbb nak ringkas]......hasil dri promote ana,[x belagak, cume nak kongsi]....plaja ni sanggup nak kongsi antara kwn2 semata2 nak beli buku tentang perbahasan kristian-islam..[sampai ana sanggup blanja singgit..haha]...berbalik pada topik tilawah, sedikit kecewa terpalit, sbb xramai yg dtg..[dpt la ana makan byk skit mse tgh ari tu....]....ade gak lecturer sorang tu, mengomen digerai kami ckp, event2 hiburan klu wat kat Chancellor hall mesti dpt sambutan, inikan pula event tilawah??..[sila geleng kepala]....

seterusnye, sessi interview RM yg mse diadakan pada selasa malamnye dan khamis malamnye...alhamdulillah, sambutan yg amat menggalakkan, letih gak ana menginterview....tp kepuasan tu de...tgk calon2 yg bakal berkerja utk lajnah ana sendri, rse sayang utk dilepaskan...insya Allah, ingatlah, tanggungjawab dakwah tu, bukan utk ajk RM semata2, tp utk semua manusia[diorang bace x blog ana ni??]....ya Allah, berikanlah daku pekerja2[ajk2] yg menepati kehendakmu ya Allah.....x tdo malam dibuatnye semata2 nak pilih diorang ni, bayangkanlah lajnah ana yg dtg interview 36 org[paling ramai,hehe].....tp nak 24 org...ish2..poning kepalo....terpakse meningkatkan value tersebut[still not finalized yet]..seterusnye adalah event RM yg bernama KPO[kursus pengurusan organasasi]

utk pengatuhuan hadirin, kpo nama dulunye kpa[kursus pengurusan AJK]....slalunye wat kat luar, tp utk sem ni wat kat dalam..[x merase nak naik bas..ish2].....alhamdulillah..syukran pd komiti yg handle event ni, ana slaku facee amat kagum ngan komitmen antum yg masih ade lg...insya Allah...pembalasan dri Allah jua yg terbaik...antara program yg dijalankan adalah debat psl minyak.ade yg jd kerajaan, ade tabligh, ade jd makcik dri kampung n mcm2 lg....ade juga program yg dinamakan 'project A' yg mne terfikir utk dibuat on the spot, oleh abg hakim sendiri...nak bagi pendedahan utk adik2 ni cara nak tegur[cegah] kemungkaran...Alhamdulillah, hasilnye sungguh berkesan skali, n adik2 pun terase sronok..[ade yg merase naik momos ana, kredit pd muslimat tersebut]....ana pun dpt gak pengalaman, first time tegur budak mesir, pastu kne sound balik, ade ke die ckp is not your bisnes....[ade ke ana nak jual quran digital kat die????] geram2.....pastu ari senin ni, ana jumpe die skali klas ngan ana dlm subjek PCS[prof. communication skills]....haha....

Alhamdulillah, tu je coretan ana utk kali ni..nampak mcm goreng sbb ana x sertakan hadis sbg hujjah..sori amat2.....

syukran...

ya Allah, slamatkan bumi UTP ni, terlalu banyak kemungkaran yg berlaku....jgn kau turunkan azab dalam keadaan kami masih lg berusaha utk menahikan mungkar itu..ya Allah..bantulah kami.....

jazakallah....

1 comment:

penjual di utp said...

waaa..pidot pun ader blog..geramnyer ak..tusnami blog..nice post