Monday, August 25, 2008

Minggu Kelima yakni Fifth Week.....


Assalamualaikum…

Alhamdulillah….habis sudah minggu kelima…dan seperti biasa, lambat lg update utk blog…dan utk makluman jua, minggu tersebut telah dijalankan aktiviti tahunan universiti teknolgi PETRONAS yakni couplefair..ops..silap, convofair yg diadakan sempena convokasi….vanue nye…dihadapan kampung ana atau name org putihnye village, iaitulah V4…..maka klu diikutkan logic, percentage utk pengaliran wang tu nampaknye tinggi….

Sekadar pengkongsian, akibat x terkawalan ana, ari pertama dekat rm30…ari kedua, rm100 dan ari terakhir, rm 200….[sebenarnye bli barang2 utk adik2]….ari ketiga tu tinggi skit sbb blikan external hardisk utk my ayah…jd bak kate ayahku..bleh diclaim…hehe…pape pun, nasihat dri ana buat menghadapi convo akan datang utk wat belanjawan…[ana de wat sblum convo tu..tp lebih bajet]…jd klu wat je pun xde implementasi same gak…jd kne la implement ape yg kite wat…..[nasihat dri org yg dah kne]….

Dan seperti biase, tiap2 tahun…..convofair adalah ‘syurga’ bagi pasangan2 di UTP...mse inilah sang lelaki mahu menunjukkan kekayaannye…dan mse inilah sang wanita[bagi yg couple la]….merenggek meminta sesuatu….dan de gak sebaliknye[ape ni..jatuh la kemachoan]….dan ape yg ana nak kongsikan mse ana sibuk mengalirkan duit ana ialah, ketika deejay menyampaikan dedikasi kepada semua yg hadir convo…quote yg ana rse, couple di con tu yg patut rase…’kepada sume couple2 di convo square in cepat2 la kawin, aku dah x sabar nak makan nasi minyak’ saudara khabir, sambil mendendangkan lagu mencari menantu by rabbani…harap2 la mereka terase dan diberi hidayah….insya Allah…

Malam tu plak ade la persembahan dri nabil[malam kedua] dan M Nasir [malam akhir]…dan ana dgr lawak nabil tu dpt menurunkan hujan..tahniah2….[ni ucapan sinis]….manakala M Nasir lak..dgrnye mcm sronok …tp dpt dgr dri blik je la…..[tujuannye utk mengelakkan fitnah,kite selaku membawa imej islam..insya Allah]….

Dan akhir kalam….tahniah kepada komiti convo atas event yg dilancarkan….sampai habis duit ana kne penangannye….lps ni, jgn lenyapkan trus momentum antum sume yg dah terlibat ni…bwkkannye utk bahagian akademik plak[cewah]….ok…skadar celoteh sperti biasa….

Papepun. Ramadhan yg dirindui semakin tiba….RD opening pun dah nak dibuka….jd bersame memeriahkan kehadiran bulan yg dirindui….doakan ana dpt merasai kebarakahan ramadhan...

Jazakallah….

[jom menonton dan mengambil iktibar dri ucapan ustz nasharuddin mat isa mse muktamar pemuda…amat menarik dan menyegarkan…]

2 comments:

insan said...

Pesta Konvo merupakan acara tahunan yang dibuat oleh MPPUTP namun kuasa serta persembahan di kawal oleh management UTP. Hidup kita semakin hari semakin dicemari dengan budaya Hedonisme walaupun kita tidak sedari jauh lagi untuk berbicara dgn isu Couple yang sudah menular jauh ke dalam benak hati mahasiswa kini. Cuma bagi para dai'e jgn lemah dan teruskan perjuangan dengan pelbagaikan cara dan kuatkan momentum kerna kemenangan Islam itu adalah pasti.

ammira azmi said...

my first experience being in the real colour of convo fair..dari sub event smpai la ke konsert2..susah tak susah..Allah je la yg taw..still, a good experience, and much lesson learnt..selamat berblog!!