Tuesday, October 21, 2008

KEMBARA RAYA....




alhamdulillah...akhirnye ana diberikan kelapangan menulis...[bru lps hantar take home test]...bile melihat2 blog ni balik....rse mcm dah lame x update...dah la dah brape minggu dah terlepas...tp xpe..doakan ana trus istiqamah...

insya Allah, kali ini ana akan cerita mengenai kembara raya yg dibuat pada raya keempat bersamaan ari ahad[tarikh ana lupe da..]...idea ini adalah hasil gabungan bart dan nu'man..history nye lak dah bermula pada raya tahun lps lg yg dibuat secara tiba2...jd pada tahun ini, ianya dikomersialkan...seperti biasa, setelah merespon mesej2 dri nu'man...daerah2 yg terpilih adalah:

1- hulu langat[bangi]....rumah ana, nawal, khairil fadzli
2-puchong....rumah nu'man
3-putrajaya.....rumah amir[ats bukit tu]..
4-banting...rumah farashida, kak rai dan rumah syud n saadah, abg zul
5-sepang.....rumah action eh...acan...:)

total sume ade 11 rumah...perjalanan yg panjang nampaknye...

perjalanan bermula pada pukul 8.30 di KTM UKM...seperti sedia maklum...alamatnye kul 9.00 gak amek mse nak kumpul...kredit to acan..mse ana mai tu die awal2 lg dah terpacak kat situ...sbbnye? sume nak jd pandai...klu dah mai daerah org tu duk senyap2...jgn la rajin nak g jalan2..ish2...ana ngan acan gak yg kne cri...tika tu ade 4 bijik keta..[civic nu'man, kembara amir, myvi mak ana, dan wira kak rai]...jd sume bersarapan pagi di rumah ana....syukur sbb sume dpt sampai walaupun lewat....



seterusnye rombongan menuju ke rumah nawal... dekat je ngan rumah ana...abis dekat situ dlm 1 jam....dri situ menuju lak ke rumah khairil..same gak..dekat je...stail kembara raya kali ini adalah tuan rumah akan bertaaruf mengenai keluarga masing2...dan mse nak mengundur diri tu, gambar satu rombongan akan ditangkap...nu'man ckp nanti akan de kenangan...lame gak di rumah khairil reasonnye ialah tunggu bart yg baru balik dri kampungnye..kredit to bart sbb semangatnye...

seterusnye beralih ke puchong utk makan nasi lemak mak nu'man...sedap tu..rumah pun lawa...dri situ, menuju pula ke rumah amir...terletak kat atas bukit ngan angin bertiup damai...dan nak cite skit kat sini, macaroni[tak tau eja] yg sedap berserta sosej yg besar menjadi santapan...best2..

dri situ perjalanan beralih pula ke kawasan banting yakni rumah farashida di kampung olak lempit[betul ke?]...menu utama yg same mcm taun lepas adalah pulut kuning ngan ayam masak pedas yg amat pedas...best tu....dri situ, menuju pula kami ke rumah kak rai...rumah yg amat cantik dri segi seninye....kat situ jumpe sahabat sedaurah, adik kak rai, musab...bihun sup disajikan....perjalanan ke rumah syuhada n saadah diteruskan...[ingatkan dekat, maklumlah, dri gaya cakap mcm sekampung..rupenye jauhnye bukan main...dgn jem lg...ish2...tp bile sampai rumahnye, terkedu ana, atas rumah adalah markas cawangan pas, rumah lak bekas pasti...borak ngan ayahnye sume psl politik...alhamdulillah...mabruk2...

not on the list rumah abg zul...tp sbb setelah diterangkan oleh syuhada yg rumahnye dekat bukan main, maka pergi ke rumah abg zul[nasib baik dekat btul]...kat situ jumpe org yg dirindui, razif yg makin menipis...haha..skali ngan onner munir n amir hamzah...suka btul...kat situ dah dekat kul 9 mlm...

hasil syura, sume bersetuju utk g ke rumah acan..kat salak tinggi...perjalanan amek mse dkt satu jam..sampai2.. dekat kul 10...[first time raye rumah org kul 10]...mak ana pun tepon suh balik...duk kat rumah acan ni smpi kul 11...menu utama mee bandung n cock tail....perjalanan utk pulang diteruskan...


alhamdulillah, slamat tiba di rumah kul 12..walaupun dimarahi sbb lewat sgt..ana btul2 bersyukur dikurniakan sahabat2 dan sahabiah2...mcm antum/na...

ukhwah fillah abadan...[anep x dpt dtg sbb pak cik die sakit]...sian anep...

coretan raya sampai sini saje...puasa 6 jgn dilupai...

jazakallah.....

2 comments:

Brother Badr said...

mekasih sebab sebut name aku..

terharu2..

rumate said...

thun depan jemputla ke rumah..sorry tahun nie tak berkesempatan..