Saturday, May 08, 2010

Kerja dan Tekanan


alhamdulillah, minggu ini berjaya dilalui dengan semua perkara berjaya dijalankan.

minggu yang hectic...begitulah yang dapat digambarkan oleh ana. mostly, plajar-plajar UTP terutamanya plajar-plajar final year dibebani dengan workload akademik yang dikumpul saat-saat akhir. teringat keluhan/luahan sahabat-sahabat yang setiap hari dalam minggu tersebut ade perkara yang perlu dihantar dan ade test yang perlu dihadapi. macam ana walaupun x sehectic jimey[10 benda nak kne submit] bleh dikira agak tertekan.

hari isnin: hantar group project Engineering in Society, supposedly hantar Petroleum Production Optimization

hari selasa: hantar project Petroleum Production Optimization, supposedly hantar Interim Report for FYP 1

hari rabu: agak lapang, finalized interim

hari khamis: submit interim, study utk test esok

hari jumaat: test Gas Field Engineering

alhamdulillah, bile dah mcm dah berjaya dilalui hari-hari getir dalam minggu ini. dan syukur pada Allah, ana berjaya melalui test Gas Field Engineering tanpa masalah yang besar[walaupun study last-last minit] dan berjaya mintak kat supervisor utk submit interim report lewat skit dari asal.

tetiba ana nak wat rumusan berkenaan kerja dalam tekanan. mungkin dah dibiasakan dalam hidup kami plajar2 UTP atau mungkin ana terutamanya, seringkali membuat kerja dalam tekanan akibat tangguh kerja. terbiasa semenjak menyiapkan final report untuk internship. namun yg pastinya, kerja tersebut pasti dihantar tepat pada waktunya.[cara yang x elok tp mcm berkesan].

jd, kesempatan ini, ana ucapkan slamat menghadapi study week....[skejap je nak exam]...

tambahan berkenaan mak ana, insya ALlah, esok penerbangannya ke tanah air yang tercinta. bersama kita mendoakan keselamatan mak ana...

wallahua'lam...

6 comments:

A.Alizul said...

tak abis tekanan lagi pidot, project P.Econs, ari isnin ni submit....

pEnGGorEng_hAnDaLan said...

btul2...tp ni dikira utk tekanan utk minggu ni..hoho

AHMAD said...

test intro ada lagi sabtu ni!

pEnGGorEng_hAnDaLan said...

jom prepare

AHMAD said...

jap2, gambar-gambar menarik untuk post kali ni. macam2 ada.

Dari kiri: Fakhirin, Firdaus, Zaim, Syafiq Z, Syafiq J, Faiz.

(three F's, two S's, uno Z)

AHMAD said...

senarai GFE coursework sudah keluar.